Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016



  
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών και η σχολική κοινότητα  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συνδιοργανώνουν συναυλία με τους Encardia το Σάββατο, 11 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ., στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, σε μια βραδιά με μουσική, χορό και άρωμα ιστορικής Ελλάδας. 

     Στη γειτονική Ιταλία, σε δυο ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, στην Απουλία, όπου υπάρχουν εννέα Ελληνόφωνα χωριά και στην Καλαβρία, όπου υπάρχει και η δεύτερη συστάδα των ελληνοφώνων χωριών, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μιλούν μια γλώσσα τη Grico, μια πολυσυζητημένη ελληνοϊταλική διάλεκτο, της οποίας η καταγωγή χάνεται στα βάθη των αιώνων π.Χ. και είναι περήφανοι να λένε ότι οι πρόγονοί τους ήσαν Έλληνες.
Οι Encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που τα μέλη του   παρουσιάζουν μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από την παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

   Από το 2004 μέχρι τώρα,  οι Encardia έχουν πραγματοποιήσει περίπου δύο χιλιάδες ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο.

   Σας περιμένουμε όλους.