Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν.Αττικής « Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Σχετ.: Το από 2/6/2016 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν.Αττικής  « Ο Σωκράτης» με θέμα «Κάλυψη λειτουργικών αναγκών – Χρηματοδότηση των Σχολείων»
  
   Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού εγγράφου, το οποίο πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο σε σχέση με την ελλιπή χρηματοδότηση και την καθυστέρηση συντηρήσεων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών σας γνωστοποιούμε τα εξής:

  Σχετικά με τη χρηματοδότηση, ως γνωστόν η Β΄ κατανομή από τους Κ.Α.Π. 2016 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων έχει πιστωθεί στο Δήμο Αχαρνών από τέλος Απριλίου.

   Σύμφωνα με το άρθρο 158 και 160 του ν.3463/06 από 1/4/2016 και έως ότου εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Αχαρνών δεν δύναται να ενταλματοποιηθεί το ποσό της επιχορήγησης και να αποδοθεί στις Σχολικές Επιτροπές.

Αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου η σχετική πίστωση θα αποδοθεί άμεσα στις Σχολικές επιτροπές καθώς ως ειδικευμένο έσοδο παραμένει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προς απόδοση.

   Όποια σχολική μονάδα μας ενημερώνει ότι έχει εξαντλήσει το χρηματικό ποσό που της αναλογεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της η Σχολική Επιτροπή προβαίνει άμεσα στην προκαταβολή μέρους της επόμενης δόσης των λειτουργικών εξόδων.

   Τέλος, έχουν καλυφθεί όλα τα αιτήματα, κυρίως από τα Νηπιαγωγεία, σε σχέση με την αγορά μηχανογραφικού υλικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, κλιματιστικών κ.λ.π.

Αυτό σημαίνει ότι κανένα σχολείο μέχρι και σήμερα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης.

   Σχετικά με τις επισκευές και συντηρήσεις αρμόδια για εργασίες, επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών. Παρεμβαίνουμε άμεσα με προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ή με εξωτερικό συνεργάτη, όπου αυτό απαιτείται προκειμένου να αρθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει.

   Κάθε αίτημα που λαμβάνεται από τη Σχολική Κοινότητα αρχειοθετείται, προγραμματίζεται και πραγματοποιείται  σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σας υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας οι οδηγίες που έχουν δοθεί στη  Σχολική Κοινότητα είναι ότι όταν διαπιστωθεί πρόβλημα τεχνικής φύσεως ενημερώνεται η Σχολική Επιτροπή για να παρέμβει.

 Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζουμε με το τέλος της σχολικής χρονιάς να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό να προγραμματίσουμε τις επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων κατά τη θερινή περίοδο

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν  καθυστερήσεις στις επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων.


  Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


                                         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ