Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

On 08:16 by Unknown in ,


Στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας – Βιβλιοθήκη θα υλοποιήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα με τίτλο: "Μια ταινία, μια ιστορία, μια ζωγραφιά: Έναν μύθο θα σας πω".

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου, συνδυάζει δράσεις ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους ηλικίας έξι έως δεκατριών ετών. Στο πρόγραμμα, τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες αφήγησης, μουσικής, εικαστικών, κόμικς, ποίησης, θεατρικού δρώμενου θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των μύθων των αστερισμών, των μύθων του Αισώπου, των θεών του Ολύμπου, της γοργόνας κ.α.

Με αφορμή τους μύθους του Αισώπου θα γνωρίσουν ζώα του δάσους όπως η αλεπού που είναι είδος προς εξαφάνιση με στόχο να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Μέσα από τους αρχαίους μύθους των αστερισμών θα γνωρίσουν το ηλιακό σύστημα με στόχο να αγαπήσουν τη γη μας και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Με αφορμή το ταξίδι τους στο κόσμο των πλανητών θα ταξιδέψουν στο πλανήτη του μικρού πρίγκιπα, του Σαιντ Εξυπερύ και θα γνωρίσουν τη δύναμη της φιλίας.

Μέσα από το μύθο του θεού Διόνυσου θα ταξιδέψουν στο αρχαίο θέατρο των Αχαρνών και θα γίνουν ηθοποιοί στους Αχαρνής του Αριστοφάνη.

Μέσα από αρχαίους και νεότερους θρύλους θα γνωρίσουν τη γοργόνα, την αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου που ενέπνευσε λαϊκούς ζωγράφους, παραμυθάδες, μουσικούς και λογοτέχνες όπως τον Καρκαβίτσα.

Τέλος με τη συντροφιά των μουσικών μας θα ταξιδέψουν στο Αιγαίο και θα τραγουδήσουν για το ελληνικό καλοκαίρι.


Χώρος διεξαγωγής:
Βιβλιοθήκη - Τμήμα Αρχαιολογίας
Φιλαδελφείας 217 στάση Θολωτός Τάφος 
Τηλ. Επικοιν : 210- 2322878
Ώρες λειτουργίας : 10-12.30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ