Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αχαρνών  προέβησαν την 21/01/2016 στην υπογραφή σύμβασης πετρελαίου με την εταιρεία πετρελαιοειδών «ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε.»,  για την προμήθεια πετρελαίων σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως αυτό προβλέπεται από τις διατάξεις της αριθμ. 11389/1993 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.).

 Παράλληλα ενημερώθηκαν όλοι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων  για την σύμβαση προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης  έτσι ώστε να  μεριμνήσουν οι παραγγελίες να γίνονται δύο (2) ημέρες πριν   για να αποφευχθούν τα  προβλήματα έλλειψης πετρελαίου στις σχολικές μονάδες και να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ελέγχου στάθμης της δεξαμενής πετρελαίου κατά την παράδοση του πετρελαίου .

Η εταιρεία πετρελαιοειδών «ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε.» μας ενημέρωσε ότι απαιτούνται μία ή δυο εργάσιμες μέρες για την τακτοποιήσει των καρτελών και λοιπών διαδικαστικών προ της πετρέλευσης των σχολείων του Δήμου μας.

Όσοι διευθυντές ενημέρωσαν ότι τα σχολεία τους έμειναν από πετρέλαιο και η κατάσταση ήταν δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών  η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε στην έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές μονάδες προκειμένου οι διευθυντές να αγοράσουν προσωρινά ικανή ποσότητα πετρελαίου.

Αυτό έγινε  στο, 1ο, 2ο, 3ο, 9ο  Γυμνάσια  και στο 1ο, 2ο   , 7ο Γενικά Λύκεια.

Όλα τα σχολεία  θα καλυφθούν άμεσα σύμφωνα με τις αιτηθείσες ποσότητες .

Σχετικά με το  1ο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδονων  έγινε η προμήθεια  πετρελαίου σήμερα το μεσημέρι μετά από σχετική συνεννόηση της προμηθεύτριας εταιρείας και του σχολείου και βέβαια ουδέποτε ο Δήμος Αχαρνών έκλεισε το συγκεκριμένο ή άλλο σχολείο όπως αυτό διέρρευσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης .
Για μια ακόμα φορά θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο χώρος των σχολείων είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας και δεν πρέπει να τυγχάνει της εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.